Menu Sluiten

ADRIANA HERNÁNDEZ UNANIEM GEKOZEN TOT LIJSTTREKKER 50PLUS BIJ EU-VERKIEZINGEN

profielfoto van Adriana Hernandéz
Adriana Hernandéz

Het hoofdbestuur van 50PLUS heeft op unanieme voordracht van de selectiecommissie mevrouw Adriana Hernández tot lijsttrekker gekozen bij de komende Europese Parlementsverkiezing.

Op nr. 2 van de lijst werd dhr. Gerrit-Jan van Otterloo geplaatst. Bennie van Est, gemeenteraadslid in Maastricht staat op nr. 3. Senator Martin van Rooijen is lijstduwer.

De selectiecommissie had een zeer ruime keuze want een groot aantal 50PLUS-leden hadden zich aangemeld als kandidaat voor de aankomende verkiezing. In totaal beslaat de lijst 50 kandidaten, waarbij senator Van Rooijen hekkensluiter is.

 

Lijsttrekker Adriana Hernández

Adriana heeft een lange geschiedenis binnen 50PLUS. Als lid van het eerste uur (2010) trad ze al vroeg toe tot het hoofdbestuur in de tijd dat Jan Nagel voorzitter was. In 2015 werd ze in het algemeen bestuur van het Waterschap AA en Maas gekozen. Een positie die ze acht jaar met veel succes ingevuld heeft. Momenteel is Adriana gemeenteraadslid in ’s-Hertogenbosch, een positie die ze sinds 2018 bekleedt. Binnen 50PLUS heeft Adriana tijdens diverse campagnes naam gemaakt als een bevlogen en succesvolle campagnevoerster.

#2 Gerrit-Jan van Otterloo

Gerrit-Jan is voorzitter van de Jan Nagel Foundation, een instituut dat verbonden is aan 50PLUS en zich richt op internationale politieke samenwerking. Eerder was hij Tweede Kamerlid van 1986-1994 voor de PvdA en van 2019-2021 voor 50PLUS.

#3 Drs. Bennie van Est

Bennie is sinds 2018 een zeer gewaardeerd 50PLUS gemeenteraadslid in Maastricht, waar hij de fractie met verve leidt. Ook is hij sinds 2022 burgercommissielid in de Provinciale Staten van Limburg.

#50 Drs. Martin van Rooijen

Martin is de lijstduwer van de 50PLUS lijst. Als senator komt hij al jaren onvermoeibaar op voor vooral de AOW- en pensioenbelangen in de Eerste Kamer. In 1973 was hij staatssecretaris voor fiscale zaken in het kabinet Den Uyl. Eerder zat hij ook in de Tweede Kamer voor 50PLUS.

In een eerste reactie van Adriana op haar verkiezing als lijsttrekker kwam veel strijdbaarheid naar voren. “De 50PLUSers verdienen een krachtige stem in Europa en dat kan alleen bereikt worden als de ouderen zich eensgezind achter één vlag scharen – die van 50PLUS. Alleen eendracht brengt macht!”

De 50PLUS-campagne werd afgetrapt op 19 april 2024 tijdens het Congres van de “Jan Nagel Foundation” dat plaatsvond in Helmond . In 2019 behaalde 50PLUS één zetel in het Europees Parlement.